WOZ bezwaar Hoogvliet Rotterdam

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hoogvliet Rotterdam? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Rotterdam begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Hoogvliet Rotterdam 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder tref je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Hoogvliet Rotterdam waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3193
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€222.000
OZB-tarief woningen0,0853%
Gemiddeld betaalde OZB€189
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€371
Totale woonlasten€776
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hoogvliet Rotterdam.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Rotterdam. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €255.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €255.000 x 0,0853% = €218.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hoogvliet Rotterdam? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hoogvliet Rotterdam nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Hoogvliet Rotterdam. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Check verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€222.00015,0%
2019€193.00016,3%
2018€166.0007,8%
2017€154.0003,4%
2016€149.0001,4%
2015€147.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Rotterdam.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hoogvliet-rotterdam-3193

Woningtaxatie in Hoogvliet Rotterdam

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Hoogvliet Rotterdam kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Hoogvliet Rotterdam komt gemiddeld uit rond de €190. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Hoogvliet Rotterdam die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon en Maasland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: grootte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, type woning, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Hoogvliet Rotterdam. In deze gemeentelijke beschikking tref je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0853% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoogvliet Rotterdam. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €189.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze factoren als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.rotterdam.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, type object, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoogvliet Rotterdam?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoogvliet Rotterdam maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie