WOZ bezwaar Rhoon

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Rhoon? Op dit portaal lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Albrandswaard begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Rhoon 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst vind je een overview van de recente woonlasten in Rhoon op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€313.000
OZB-tarief woningen0,1277%
Gemiddeld betaalde OZB€399
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€957
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rhoon.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Albrandswaard. De WOZ-waarde is vastgesteld op €251.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €251.000 x 0,1277% = €321.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Rhoon? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Rhoon nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Rhoon. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Evalueer woningwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€313.0009,1%
2019€287.0007,9%
2018€266.0004,7%
2017€254.0002,4%
2016€248.0000,0%
2015€248.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Albrandswaard.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-rhoon-3161

Woningtaxatie in Rhoon

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Rhoon kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Rhoon komt gemiddeld uit rond de €190. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Rhoon die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan en Ottoland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: type woning, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Rhoon. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1277% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rhoon. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €399.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.albrandswaard.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rhoon?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Rhoon kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie