WOZ bezwaar Grashoek

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Grashoek? Hier kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Peel en Maas begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Grashoek 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel tref je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Grashoek van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5985
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,0978%
Gemiddeld betaalde OZB€255
Rioolheffing€289
Afvalstoffenheffing€197
Totale woonlasten€741
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Grashoek.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Peel en Maas. De WOZ-waarde ligt op €246.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €246.000 x 0,0978% = €241.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Grashoek? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Grashoek werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Grashoek. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Beoordeel of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Hier kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,5%
2019€246.0004,7%
2018€235.0003,1%
2017€228.0001,3%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Peel en Maas.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-grashoek-5985

Woningtaxatie in Grashoek

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Grashoek kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Grashoek ligt rond de €225. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Grashoek die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Koningslust, Panningen, Evertsoord, Kronenberg en Sevenum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: bouwjaar, grootte, ligging, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Grashoek. Op dit aanslagbiljet bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0978% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Grashoek. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €255.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.peelenmaas.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Grashoek?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Grashoek maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie