WOZ bezwaar Zeijerveen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zeijerveen? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Assen maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Zeijerveen 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder bieden we duidelijke info over de huidige woonlasten in Zeijerveen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€197.000
OZB-tarief woningen0,1765%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€223
Totale woonlasten€716
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zeijerveen.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Assen. De WOZ-waarde ligt op €259.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 259.000 x 0,1765% = €457.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Zeijerveen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Zeijerveen precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Zeijerveen. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€197.0006,5%
2019€185.0006,9%
2018€173.0004,8%
2017€165.0001,9%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Assen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-zeijerveen-9489

Woningtaxatie in Zeijerveen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Zeijerveen kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Zeijerveen ligt om en nabij de €205. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Zeijerveen die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Ter Aard, Rhee, Taarlo, Zeegse en Vries.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: onderhoudsniveau, type woning, grootte, ligging, bouwjaar, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Zeijerveen. In die rapportage vind je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1765% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zeijerveen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €346.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend door middel van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.assen.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, type object, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zeijerveen?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Zeijerveen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie