WOZ bezwaar Hall

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hall? Hieronder lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Brummen maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Hall 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel vind je een overzicht met de huidige woonlasten in Hall van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,1361%
Gemiddeld betaalde OZB€363
Rioolheffing€317
Afvalstoffenheffing€173
Totale woonlasten€853
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hall.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Brummen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €262.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €262.000 x 0,1361% = €357.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hall? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Hall nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Hall. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Bekijk of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0004,7%
2019€255.0004,9%
2018€243.0003,0%
2017€236.0001,3%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Brummen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hall-6964

Woningtaxatie in Hall

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Hall kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hall ligt om en nabij de €215. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Hall die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Eerbeek, Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom en Dieren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: grootte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hall. In deze aanslag tref je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1361% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hall. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €363.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend op basis van beschikbare data. Men kijkt naar kenmerken zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.brummen.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Hall?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hall kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie