WOZ bezwaar Evertsoord

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Evertsoord? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Horst aan de Maas calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Evertsoord 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Evertsoord (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast lees je ook meer informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1483%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€217
Afvalstoffenheffing€205
Totale woonlasten€813
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Evertsoord.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Horst aan de Maas. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €243.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €243.000 x 0,1483% = €360.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Evertsoord? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Evertsoord nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Evertsoord. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit rapport dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0005,2%
2019€251.0003,7%
2018€242.0003,0%
2017€235.0001,7%
2016€231.0000,0%
2015€231.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Horst aan de Maas.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-evertsoord-5977

Woningtaxatie in Evertsoord

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Evertsoord kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Evertsoord ligt om en nabij de €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Evertsoord die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Kronenberg, Sevenum, Lottum, Grubbenvorst en America.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: bijgebouwen, ligging, oppervlakte, type woning, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Evertsoord. In deze aanslag tref je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1483% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Evertsoord. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €391.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend op basis van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.horstaandemaas.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Evertsoord?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Evertsoord heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie