WOZ bezwaar Noordwijkerhout

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Noordwijkerhout? Hieronder praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Noordwijk maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Noordwijkerhout 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder geven we een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Noordwijkerhout waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€369.000
OZB-tarief woningen0,0958%
Gemiddeld betaalde OZB€353
Rioolheffing€186
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€890
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Noordwijkerhout.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Noordwijk. De WOZ-waarde bedraagt op €241.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €241.000 x 0,0958% = €231.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Noordwijkerhout? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Noordwijkerhout uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Noordwijkerhout. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€369.0008,5%
2019€340.000-1,4%
2018€345.0003,9%
2017€332.0001,2%
2016€328.0002,5%
2015€320.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Noordwijk.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-noordwijkerhout-2210

Woningtaxatie in Noordwijkerhout

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Noordwijkerhout kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Noordwijkerhout bedraagt circa €240. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Noordwijkerhout die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek, Kaag en Buitenkaag.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, grootte, ligging en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Noordwijkerhout. Op dit aanslagbiljet bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0958% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordwijkerhout. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €353.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van data die voorhanden is. Men kijkt naar thema’s als: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.noordwijk.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook marktprijzen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordwijkerhout?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordwijkerhout maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie