WOZ bezwaar Den Hoorn

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Den Hoorn? Hieronder geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Texel maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Den Hoorn 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht geven we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Den Hoorn op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Gemiddelde WOZ-waarde€310.000
OZB-tarief woningen0,0389%
Gemiddeld betaalde OZB€121
Rioolheffing€280
Afvalstoffenheffing€305
Totale woonlasten€706
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Den Hoorn.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Texel. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €257.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €257.000 x 0,0389% = €100.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Den Hoorn? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Den Hoorn aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Den Hoorn. Meestal kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€310.0006,2%
2019€292.0004,7%
2018€279.0003,7%
2017€269.0002,3%
2016€263.0002,7%
2015€256.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Texel.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-den-hoorn-1797

Woningtaxatie in Den Hoorn

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Den Hoorn kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Den Hoorn ligt zo rond de €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Den Hoorn die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in De Koog, De Cocksdorp, De Waal, Oudeschild en Den Burg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: bijgebouwen, ligging, oppervlakte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Den Hoorn. In die rapportage bekijk je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0389% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Den Hoorn. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €121.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld met behulp van objectieve criteria. Ze onderzoeken zaken zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.texel.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Den Hoorn?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de referentie huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Den Hoorn zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie