WOZ bezwaar De Zilk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in De Zilk? Op deze website praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Noordwijk beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde De Zilk 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder geven we een overview van de huidige woonlasten in De Zilk (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2191
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€369.000
OZB-tarief woningen0,0958%
Gemiddeld betaalde OZB€353
Rioolheffing€186
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€890
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Zilk.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Noordwijk. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €240.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €240.000 x 0,0958% = €230.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in De Zilk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in De Zilk ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket De Zilk. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is de basis van de waardebepaling.

 3. Analyseer woningwaarde

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€369.0008,5%
2019€340.000-1,4%
2018€345.0003,9%
2017€332.0001,2%
2016€328.0002,5%
2015€320.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Noordwijk.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-de-zilk-2191

Woningtaxatie in De Zilk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ De Zilk komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in De Zilk is ongeveer €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in De Zilk die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Sassenheim, Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag en Abbenes.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in De Zilk. In dit document vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0958% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Zilk. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €353.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van objectieve criteria. Ze onderzoeken feiten als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.noordwijk.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in De Zilk?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in De Zilk kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie