WOZ bezwaar Drogteropslagen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Drogteropslagen? Hieronder lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente De Wolden maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Drogteropslagen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst bieden we een overview van de hedendaagse woonlasten in Drogteropslagen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over WOZ belastingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1096%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€230
Afvalstoffenheffing€233
Totale woonlasten€768
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Drogteropslagen.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente De Wolden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €232.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €232.000 x 0,1096% = €254.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Drogteropslagen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Drogteropslagen ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Drogteropslagen. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0005,3%
2019€264.0002,7%
2018€257.0002,0%
2017€252.0001,6%
2016€248.0000,8%
2015€246.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente De Wolden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-drogteropslagen-7705

Woningtaxatie in Drogteropslagen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Drogteropslagen kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Drogteropslagen is ongeveer €235. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Drogteropslagen die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld, Kloosterhaar en Sibculo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen zoals: type woning, grootte, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Drogteropslagen. In die rapportage lees je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1096% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Drogteropslagen. Een gemiddelde woning betaalt €305.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde komt tot stand d.m.v. objectieve criteria. Men kijkt naar factoren zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.dewolden.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Drogteropslagen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Drogteropslagen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie