WOZ bezwaar Arnemuiden

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Arnemuiden? Hier vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Middelburg calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Arnemuiden 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder verschaffen we een indicatie van de verschillende woonlasten in Arnemuiden (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1288%
Gemiddeld betaalde OZB€260
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€297
Totale woonlasten€761
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Arnemuiden.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Middelburg. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €286.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €286.000 x 0,1288% = €368.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Arnemuiden? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Arnemuiden ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Arnemuiden. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is de basis van de waardebepaling.

 3. Check verkoopprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.0006,3%
2019€190.0005,0%
2018€181.0002,3%
2017€177.0001,7%
2016€174.0000,6%
2015€173.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Middelburg.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-arnemuiden-4341

Woningtaxatie in Arnemuiden

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Arnemuiden kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Arnemuiden ligt om en nabij de €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Arnemuiden die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse en Ellemeet.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: bijgebouwen, grootte, bouwjaar, type woning, ligging, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Arnemuiden. In deze documenten vind je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1288% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Arnemuiden. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €260.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar feiten als: waar staat de woning, de oppervlakte, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.middelburg.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Arnemuiden?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Arnemuiden zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie