WOZ bezwaar Nieuw- en Sint Joosland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nieuw- en Sint Joosland? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Middelburg begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nieuw- en Sint Joosland 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In deze tabel bekijk je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Nieuw- en Sint Joosland waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kun je ook verder lezen over Wat betekend de WOZ.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1288%
Gemiddeld betaalde OZB€260
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€297
Totale woonlasten€761
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuw- en Sint Joosland.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Middelburg. De WOZ-waarde is vastgesteld op €285.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €285.000 x 0,1288% = €367.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nieuw- en Sint Joosland? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Nieuw- en Sint Joosland nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Nieuw- en Sint Joosland. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.0006,3%
2019€190.0005,0%
2018€181.0002,3%
2017€177.0001,7%
2016€174.0000,6%
2015€173.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Middelburg.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-nieuw--en-sint-joosland-4341

Woningtaxatie in Nieuw- en Sint Joosland

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Nieuw- en Sint Joosland kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Nieuw- en Sint Joosland ligt zo rond de €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nieuw- en Sint Joosland die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet en Scharendijke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, type woning, ligging, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nieuw- en Sint Joosland. In deze aanslag staan de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1288% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuw- en Sint Joosland. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €260.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. openbare data. Men kijkt naar factoren zoals: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.middelburg.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je tevens prijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuw- en Sint Joosland?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuw- en Sint Joosland zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie