WOZ bezwaar Voorburg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Voorburg? Hier praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Leidschendam-Voorburg maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Voorburg 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder vind je een overview van de actuele woonlasten in Voorburg (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2273
Netnummer070 (+3170)
Gemiddelde WOZ-waarde€293.000
OZB-tarief woningen0,0795%
Gemiddeld betaalde OZB€233
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€367
Totale woonlasten€774
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Voorburg.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €245.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €245.000 x 0,0795% = €195.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Voorburg? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Voorburg nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Voorburg. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€293.0006,5%
2019€275.00010,4%
2018€249.0004,6%
2017€238.0002,1%
2016€233.0001,7%
2015€229.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-voorburg-2273

Woningtaxatie in Voorburg

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Voorburg kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Voorburg bedraagt circa €190. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de volgende tabel check je taxateurs en makelaars in Voorburg die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Leidschendam, Rijnsburg, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s zoals: oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Voorburg. In die rapportage vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0795% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Voorburg. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €233.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken kenmerken zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.lv.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Voorburg?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Voorburg kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie