WOZ bezwaar Westdorpe

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Westdorpe? Op deze pagina lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Terneuzen calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Westdorpe 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder check je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Westdorpe (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kun je ook verder lezen over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
Netnummer0115 (+31115)
Gemiddelde WOZ-waarde€181.000
OZB-tarief woningen0,1478%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€170
Afvalstoffenheffing€319
Totale woonlasten€755
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Westdorpe.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Terneuzen. De WOZ-waarde ligt op €291.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €291.000 x 0,1478% = €430.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Westdorpe? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Westdorpe werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Westdorpe. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van betonrot.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€181.0005,8%
2019€171.0003,0%
2018€166.0003,1%
2017€161.0001,9%
2016€158.0000,6%
2015€157.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Terneuzen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-westdorpe-4554

Woningtaxatie in Westdorpe

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Westdorpe komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Westdorpe bedraagt circa €220. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het onderstaande overzicht check je taxateurs en makelaars in Westdorpe die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Philippine, Sas van Gent, Zaamslag, Hoek en Sluiskil.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: oppervlakte, type woning, ligging, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Westdorpe. In die rapportage vind je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1478% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Westdorpe. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €267.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van kadastrale data. Men kijkt naar onderwerpen als: plek van de woning, woonoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.terneuzen.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Westdorpe?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Westdorpe kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie