WOZ bezwaar Sas van Gent

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sas van Gent? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Terneuzen komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Sas van Gent 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder check je een kostenraming van de actuele woonlasten in Sas van Gent op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Gemiddelde WOZ-waarde€181.000
OZB-tarief woningen0,1478%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€170
Afvalstoffenheffing€319
Totale woonlasten€755
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sas van Gent.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Terneuzen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €289.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €289.000 x 0,1478% = €427.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Sas van Gent? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Sas van Gent uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Sas van Gent. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Het document ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€181.0005,8%
2019€171.0003,0%
2018€166.0003,1%
2017€161.0001,9%
2016€158.0000,6%
2015€157.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Terneuzen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-sas-van-gent-4551

Woningtaxatie in Sas van Gent

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Sas van Gent kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Sas van Gent ligt rond de €270. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Sas van Gent die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Zaamslag, Hoek, Sluiskil, Spui en Eede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, ligging, oppervlakte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Sas van Gent. In die rapportage lees je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1478% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sas van Gent. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt feiten zoals: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.terneuzen.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook prijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sas van Gent?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sas van Gent heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie