WOZ bezwaar Philippine

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Philippine? Op deze website lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Terneuzen komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Philippine 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Philippine (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over Wat betekend de WOZ.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
Netnummer0115 (+31115)
Gemiddelde WOZ-waarde€181.000
OZB-tarief woningen0,1478%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€170
Afvalstoffenheffing€319
Totale woonlasten€755
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Philippine.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Terneuzen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €290.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €290.000 x 0,1478% = €429.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Philippine? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Philippine werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Philippine. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€181.0005,8%
2019€171.0003,0%
2018€166.0003,1%
2017€161.0001,9%
2016€158.0000,6%
2015€157.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Terneuzen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-philippine-4553

Woningtaxatie in Philippine

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Philippine kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Philippine komt gemiddeld uit rond de €240. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Philippine die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sas van Gent, Zaamslag, Hoek, Sluiskil en Spui.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, ligging, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Philippine. In die rapportage lees je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1478% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Philippine. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €267.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend met behulp van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op factoren als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.terneuzen.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens prijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Philippine?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Philippine kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie