WOZ bezwaar Haskerdijken

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Haskerdijken? Hier bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Heerenveen maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Haskerdijken 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder tref je verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Haskerdijken (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
Netnummer0513 (+31513)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1328%
Gemiddeld betaalde OZB€302
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€831
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Haskerdijken.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Heerenveen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €291.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €291.000 x 0,1328% = €386.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Haskerdijken? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Haskerdijken uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Haskerdijken. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.0005,0%
2018€200.0006,4%
2017€188.0002,7%
2016€183.0003,4%
2015€177.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Heerenveen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-haskerdijken-8468

Woningtaxatie in Haskerdijken

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Haskerdijken kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Haskerdijken ligt zo rond de €235. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Haskerdijken die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga en Rotsterhaule.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, grootte, bouwjaar, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Haskerdijken. In deze documenten bekijk je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1328% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haskerdijken. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €302.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken onderwerpen zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.heerenveen.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Haskerdijken?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Haskerdijken zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie