WOZ bezwaar Jislum

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Jislum? Hier praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Noardeast-Fryslân begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Jislum 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel check je een kostenraming van de recente woonlasten in Jislum waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over Waardering onroerende zaken.

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9177
Netnummer0519 (+31519)
Gemiddelde WOZ-waarde€173.000
OZB-tarief woningen0,1713%
Gemiddeld betaalde OZB€296
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€823
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Jislum.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Noardeast-Fryslân. De WOZ-waarde bedraagt op €253.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €253.000 x 0,1713% = €433.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Jislum? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Jislum precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Jislum. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€173.0004,8%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-jislum-9177

Woningtaxatie in Jislum

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Jislum kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Jislum bedraagt circa €230. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Jislum die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Lichtaard, Reitsum, Ginnum, Hegebeintum en Ferwert.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: grootte, ligging, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Jislum. Op dit aanslagbiljet staan de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1713% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Jislum. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €296.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld op basis van kadastrale data. Men kijkt naar factoren zoals: ligging, de inhoud van de woning, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Jislum?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Jislum zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie