WOZ bezwaar Hooge Zwaluwe

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hooge Zwaluwe? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Drimmelen komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hooge Zwaluwe 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder geven we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Hooge Zwaluwe van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Gemiddelde WOZ-waarde€268.000
OZB-tarief woningen0,1047%
Gemiddeld betaalde OZB€281
Rioolheffing€274
Afvalstoffenheffing€295
Totale woonlasten€849
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hooge Zwaluwe.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Drimmelen. De WOZ-waarde bedraagt op €237.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €237.000 x 0,1047% = €248.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Hooge Zwaluwe? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Hooge Zwaluwe aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hooge Zwaluwe. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Het document dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€268.0005,5%
2019€254.0005,0%
2018€242.0002,5%
2017€236.0002,6%
2016€230.0000,9%
2015€228.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Drimmelen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hooge-zwaluwe-4927

Woningtaxatie in Hooge Zwaluwe

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Hooge Zwaluwe kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Hooge Zwaluwe is ongeveer €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Hooge Zwaluwe die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Lage Zwaluwe, Made, Den Hout, Oosteind en Rijsbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Hooge Zwaluwe. Op dit aanslagbiljet vind je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1047% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hooge Zwaluwe. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €281.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. openbare data. Men kijkt naar aspecten als: ligging, oppervlakte van de kavel, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.drimmelen.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hooge Zwaluwe?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de getoonde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hooge Zwaluwe zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie