WOZ bezwaar Stampersgat

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Stampersgat? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Halderberge komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Stampersgat 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel vind je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Stampersgat op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kan je ook meer info vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€261.000
OZB-tarief woningen0,1044%
Gemiddeld betaalde OZB€272
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€272
Totale woonlasten€769
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stampersgat.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Halderberge. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €272.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €272.000 x 0,1044% = €284.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Stampersgat? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Stampersgat ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Stampersgat. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€261.0005,7%
2019€247.0003,8%
2018€238.0003,9%
2017€229.0000,9%
2016€227.0000,4%
2015€226.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Halderberge.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-stampersgat-4754

Woningtaxatie in Stampersgat

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Stampersgat kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Stampersgat ligt om en nabij de €220. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Stampersgat die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge en Oudenbosch.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Stampersgat. In deze documenten bekijk je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1044% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stampersgat. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €272.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze feiten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.halderberge.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Stampersgat?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Stampersgat zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie