WOZ bezwaar Oud Gastel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Oud Gastel? Op deze pagina geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Halderberge maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Oud Gastel 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Oud Gastel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens is er meer info te vinden over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€261.000
OZB-tarief woningen0,1044%
Gemiddeld betaalde OZB€272
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€272
Totale woonlasten€769
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oud Gastel.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Halderberge. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €271.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €271.000 x 0,1044% = €283.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Oud Gastel? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Oud Gastel aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oud Gastel. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Bekijk of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€261.0005,7%
2019€247.0003,8%
2018€238.0003,9%
2017€229.0000,9%
2016€227.0000,4%
2015€226.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Halderberge.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-oud-gastel-4751

Woningtaxatie in Oud Gastel

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Oud Gastel kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Oud Gastel ligt zo rond de €190. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oud Gastel die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge, Oudenbosch en Moerstraten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: ligging, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Oud Gastel. In dit document bekijk je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1044% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oud Gastel. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €272.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.halderberge.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oud Gastel?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oud Gastel zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie