WOZ bezwaar Leveroy

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Leveroy? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Nederweert komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Leveroy 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel bekijk je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Leveroy (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6092
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€283.000
OZB-tarief woningen0,126%
Gemiddeld betaalde OZB€356
Rioolheffing€276
Afvalstoffenheffing€176
Totale woonlasten€808
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Leveroy.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Nederweert. De WOZ-waarde bedraagt op €288.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €288.000 x 0,126% = €363.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Leveroy? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Leveroy ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Leveroy. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check marktwaarde

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Check of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€283.0007,2%
2019€264.0006,9%
2018€247.0004,2%
2017€237.0000,0%
2016€237.0003,0%
2015€230.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Nederweert.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-leveroy-6092

Woningtaxatie in Leveroy

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Leveroy zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Leveroy ligt om en nabij de €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst check je taxateurs en makelaars in Leveroy die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Heibloem, Roggel, Neer, Horn en Nunhem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, grootte, ligging, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Leveroy. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Leveroy. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €356.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: waar staat de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.nederweert.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Leveroy?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Leveroy heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie