WOZ bezwaar Veldhoven

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Veldhoven? Op deze website geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Veldhoven beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2022 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2021.
 • Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Veldhoven 2022

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel check je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Veldhoven van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5505
Netnummer040 (+3140)
Gemiddelde WOZ-waarde€325.000
OZB-tarief woningen0,0972%
Gemiddeld betaalde OZB€315
Rioolheffing€151
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€696
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Veldhoven.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Veldhoven. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €280.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €280.000 x 0,0972% = €272.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Veldhoven? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Veldhoven aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Veldhoven. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2022?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport staat hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€325.0008,0%
2019€301.0008,3%
2018€278.0005,7%
2017€263.0004,8%
2016€251.0001,2%
2015€248.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Veldhoven.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-veldhoven-5505

Woningtaxatie in Veldhoven

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Veldhoven kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Veldhoven is ongeveer €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Veldhoven die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk en Boekel.

MakelaarskantoorStraatnaamPostcodePlaats
Jawima Onroerend Goed BVDe Sitterlaan 75505 AAVeldhoven
Kort Vastgoed BV DeSondervick 335505 NBVeldhoven
Provesta NederlandAmbachtslaan 1485506 AKVeldhoven
Masset Makelaarskantoor BVDe Schaatsenmaker 25506 CZVeldhoven
Verton MakelaardijClementinalaan 25507 NGVeldhoven
Contactgegevens van taxateurs en makelaarskantoren in de gemeente Veldhoven (januari 2022).

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2022. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2022 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2021 en wordt geschat op basis van zaken zoals: ligging, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Veldhoven. In dit document vind je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2022 betaal je 0,0972% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Veldhoven. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €315.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand op basis van verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt onderdelen zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.veldhoven.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Veldhoven?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Veldhoven kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie