WOZ bezwaar Bosschenhoofd

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Bosschenhoofd? Op dit portaal vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Halderberge komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Bosschenhoofd 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande lijst geven we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Bosschenhoofd waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€261.000
OZB-tarief woningen0,1044%
Gemiddeld betaalde OZB€272
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€272
Totale woonlasten€769
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bosschenhoofd.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Halderberge. De WOZ-waarde is vastgesteld op €270.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €270.000 x 0,1044% = €282.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Bosschenhoofd? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Bosschenhoofd uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Bosschenhoofd. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€261.0005,7%
2019€247.0003,8%
2018€238.0003,9%
2017€229.0000,9%
2016€227.0000,4%
2015€226.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Halderberge.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-bosschenhoofd-4744

Woningtaxatie in Bosschenhoofd

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Bosschenhoofd kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Bosschenhoofd ligt om en nabij de €190. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Bosschenhoofd die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hoeven, Zegge, Oudenbosch, Moerstraten en Heerle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: ligging, grootte, oppervlakte, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Bosschenhoofd. In deze aanslag bekijk je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1044% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bosschenhoofd. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €272.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.halderberge.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bosschenhoofd?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bosschenhoofd kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie