WOZ bezwaar Biezenmortel

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Biezenmortel? Op dit portaal geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Haaren begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Biezenmortel 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel tref je een samenvatting van de huidige woonlasten in Biezenmortel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€348.000
OZB-tarief woningen0,1269%
Gemiddeld betaalde OZB€441
Rioolheffing€280
Afvalstoffenheffing€203
Totale woonlasten€924
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Biezenmortel.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Haaren. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €243.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €243.000 x 0,1269% = €308.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Biezenmortel? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Biezenmortel ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Biezenmortel. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€348.0005,5%
2019€330.0003,4%
2018€319.0002,2%
2017€312.0000,0%
2016€312.000-1,3%
2015€316.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Haaren.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-biezenmortel-5074

Woningtaxatie in Biezenmortel

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Biezenmortel kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Biezenmortel ligt rond de €215. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Biezenmortel die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Udenhout, Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot en Raamsdonksveer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: ligging, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Biezenmortel. In deze documenten staan de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1269% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Biezenmortel. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €441.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt bepaald d.m.v. openbare data. Men kijkt naar onderwerpen zoals: ligging, woonoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.haaren.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Biezenmortel?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Biezenmortel zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie