WOZ bezwaar Gasselternijveenschemond

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Gasselternijveenschemond? Op deze pagina geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Aa en Hunze maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Gasselternijveenschemond 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de volgende tabel bekijk je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Gasselternijveenschemond op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
Netnummer0599 (+31599)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gasselternijveenschemond.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Aa en Hunze. De WOZ-waarde bedraagt op €271.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €271.000 x 0,1191% = €323.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Gasselternijveenschemond? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Gasselternijveenschemond aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Gasselternijveenschemond. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-gasselternijveenschemond-9515

Woningtaxatie in Gasselternijveenschemond

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Gasselternijveenschemond kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Gasselternijveenschemond ligt zo rond de €235. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Gasselternijveenschemond die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Gasselternijveen, Nieuwediep, Gieterveen, Donderen en Bunne.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen zoals: oppervlakte, ligging, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Gasselternijveenschemond. In deze aanslag bekijk je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gasselternijveenschemond. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €311.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van openbare data. Ze onderzoeken aspecten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.aaenhunze.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gasselternijveenschemond?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Gasselternijveenschemond heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie