WOZ bezwaar Heukelom

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Heukelom? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Oisterwijk raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Heukelom 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel vind je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Heukelom van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1236%
Gemiddeld betaalde OZB€432
Rioolheffing€242
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€878
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heukelom.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Oisterwijk. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €240.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €240.000 x 0,1236% = €297.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Heukelom? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Heukelom uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Heukelom. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Check marktwaarde

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0006,1%
2019€330.0005,1%
2018€314.0001,9%
2017€308.0001,7%
2016€303.000-1,6%
2015€308.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Oisterwijk.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-heukelom-5066

Woningtaxatie in Heukelom

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Heukelom kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Heukelom komt gemiddeld uit rond de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Heukelom die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Berkel-Enschot, Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe en Made.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, grootte, ligging, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Heukelom. In deze aanslag check je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1236% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heukelom. Een gemiddelde woning betaalt €432.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld met behulp van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken kenmerken als: waar staat de woning, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.oisterwijk.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: type object, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heukelom?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de aangehaalde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Heukelom kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie