WOZ bezwaar Heilig Landstichting

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Heilig Landstichting? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Berg en Dal begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Heilig Landstichting 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Heilig Landstichting van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast bekijk je ook informatie over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0916%
Gemiddeld betaalde OZB€234
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€248
Totale woonlasten€737
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Heilig Landstichting.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Berg en Dal. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €240.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €240.000 x 0,0916% = €220.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Heilig Landstichting? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Heilig Landstichting ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Heilig Landstichting. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0006,2%
2019€241.0006,2%
2018€227.0004,1%
2017€218.0000,9%
2016€216.000
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Berg en Dal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-heilig-landstichting-6564

Woningtaxatie in Heilig Landstichting

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Heilig Landstichting kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Heilig Landstichting komt gemiddeld uit rond de €225. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Heilig Landstichting die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Groesbeek, Weurt, Eygelshoven, Bingelrade en Jabeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten zoals: oppervlakte, type woning, ligging, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Heilig Landstichting. In deze aanslag tref je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0916% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heilig Landstichting. Een gemiddelde woning betaalt €234.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.bergendal.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, type object. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heilig Landstichting?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Heilig Landstichting zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie