WOZ bezwaar Fluitenberg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Fluitenberg? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Hoogeveen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Fluitenberg 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel tref je duidelijke info over de recente woonlasten in Fluitenberg (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
Netnummer0528 (+31528)
Gemiddelde WOZ-waarde€188.000
OZB-tarief woningen0,1641%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€742
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Fluitenberg.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hoogeveen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €250.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €250.000 x 0,1641% = €410.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Fluitenberg? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Fluitenberg ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Fluitenberg. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€188.0005,6%
2019€178.0006,0%
2018€168.0003,1%
2017€163.0000,6%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Hoogeveen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-fluitenberg-7931

Woningtaxatie in Fluitenberg

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Fluitenberg kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Fluitenberg ligt om en nabij de €240. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Fluitenberg die je kunnen helpen aan een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Nieuwlande, Hollandscheveld, Kerkenveld, Linde en Nieuwlande.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Fluitenberg. Op dit aanslagbiljet lees je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1641% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Fluitenberg. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €308.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken factoren zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.hoogeveen.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Fluitenberg?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Fluitenberg heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie