WOZ bezwaar Zandberg

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Zandberg? Hier bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Borger-Odoorn beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Zandberg 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande lijst check je een overview van de gemiddelde woonlasten in Zandberg waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
Netnummer0599 (+31599)
Gemiddelde WOZ-waarde€205.000
OZB-tarief woningen0,2133%
Gemiddeld betaalde OZB€436
Rioolheffing€229
Afvalstoffenheffing€215
Totale woonlasten€881
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zandberg.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Borger-Odoorn. De WOZ-waarde bedraagt op €290.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €290.000 x 0,2133% = €619.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Zandberg? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Zandberg nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Zandberg. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€205.0005,7%
2019€194.0005,4%
2018€184.0005,1%
2017€175.0001,2%
2016€173.0000,0%
2015€173.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Borger-Odoorn.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-zandberg-9564

Woningtaxatie in Zandberg

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Zandberg kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Zandberg bedraagt circa €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Zandberg die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen, Bourtange en Vlagtwedde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: ligging, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Zandberg. In deze gemeentelijke beschikking staan de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,2133% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zandberg. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €436.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: ligging, woonoppervlakte, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.borger-odoorn.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zandberg?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en evalueer of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zandberg heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie