WOZ bezwaar Ewijk

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Ewijk? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Beuningen begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Ewijk 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder geven we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Ewijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,1505%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€210
Totale woonlasten€833
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ewijk.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Beuningen. De WOZ-waarde ligt op €272.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €272.000 x 0,1505% = €409.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Ewijk? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Ewijk aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Ewijk. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0008,8%
2019€251.0006,8%
2018€235.0004,4%
2017€225.0000,0%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Beuningen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-ewijk-6644

Woningtaxatie in Ewijk

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Ewijk komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Ewijk komt gemiddeld uit rond de €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ewijk die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Batenburg, Horssen, Appeltern, Altforst en Maasbommel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Ewijk. In dit document tref je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1505% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ewijk. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €409.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. beschikbare gegevens. Ze onderzoeken feiten als: ligging van het perceel, de oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.beuningen.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ewijk?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ewijk zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie