WOZ bezwaar Mook en Middelaar

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Mook en Middelaar? Op deze website vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Mook en Middelaar maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Mook en Middelaar 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de recente woonlasten in Mook en Middelaar (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€306.000
OZB-tarief woningen0,1409%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€834
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Mook en Middelaar.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Mook en Middelaar. De WOZ-waarde bedraagt op €292.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €292.000 x 0,1409% = €411.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Mook en Middelaar? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Mook en Middelaar uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Mook en Middelaar. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Het document dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktprijs

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€306.0005,2%
2019€291.0004,7%
2018€278.0004,1%
2017€267.0001,9%
2016€262.000-0,4%
2015€263.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Mook en Middelaar.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-mook-en-middelaar-6586

Woningtaxatie in Mook en Middelaar

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Mook en Middelaar kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Mook en Middelaar is ongeveer €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Mook en Middelaar die je kunnen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Heumen, Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade en Brunssum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, ligging, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Mook en Middelaar. Op dit aanslagbiljet staan de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1409% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Mook en Middelaar. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €431.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. kadastrale data. Men kijkt naar factoren als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Mook en Middelaar?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Mook en Middelaar heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Molenhoek
 • WOZ bezwaar Mook
 • WOZ bezwaar Plasmolen
 • WOZ bezwaar Middelaar
 • Plaats een reactie