WOZ bezwaar Weurt

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Weurt? Op deze website geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Beuningen beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Weurt 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht geven we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Weurt (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,1505%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€210
Totale woonlasten€833
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Weurt.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Beuningen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €238.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €238.000 x 0,1505% = €358.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Weurt? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Weurt aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Weurt. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0008,8%
2019€251.0006,8%
2018€235.0004,4%
2017€225.0000,0%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Beuningen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-weurt-6551

Woningtaxatie in Weurt

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Weurt kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Weurt ligt rond de €280. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Weurt die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Eygelshoven, Bingelrade, Jabeek, Schinveld en Merkelbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Weurt. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1505% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Weurt. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €409.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. data die voorhanden is. Ze onderzoeken onderwerpen zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.beuningen.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, adresgegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Weurt?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Weurt kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie