WOZ bezwaar Winssen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Winssen? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Beuningen komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Winssen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel tref je duidelijke info over de huidige woonlasten in Winssen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,1505%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€210
Totale woonlasten€833
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Winssen.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Beuningen. De WOZ-waarde ligt op €273.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €273.000 x 0,1505% = €411.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Winssen? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Winssen werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Winssen. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Check woningprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0008,8%
2019€251.0006,8%
2018€235.0004,4%
2017€225.0000,0%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Beuningen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-winssen-6645

Woningtaxatie in Winssen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Winssen komt nog beter over met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Winssen bedraagt circa €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Winssen die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ewijk, Batenburg, Horssen, Appeltern en Altforst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bouwjaar, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Winssen. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1505% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Winssen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €409.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.beuningen.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Winssen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Winssen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie