WOZ bezwaar Hoek van Holland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hoek van Holland? Hier geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Rotterdam komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hoek van Holland 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het schema hieronder verschaffen we een samenvatting van de actuele woonlasten in Hoek van Holland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina tref je ook handige informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
Netnummer0174 (+31174)
Gemiddelde WOZ-waarde€222.000
OZB-tarief woningen0,0853%
Gemiddeld betaalde OZB€189
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€371
Totale woonlasten€776
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hoek van Holland.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Rotterdam. De WOZ-waarde is vastgesteld op €249.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €249.000 x 0,0853% = €212.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Hoek van Holland? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Hoek van Holland uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Hoek van Holland. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit stuk ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€222.00015,0%
2019€193.00016,3%
2018€166.0007,8%
2017€154.0003,4%
2016€149.0001,4%
2015€147.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Rotterdam.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hoek-van-holland-3151

Woningtaxatie in Hoek van Holland

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Hoek van Holland kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hoek van Holland is ongeveer €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Hoek van Holland die je kunnen helpen aan een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Heerjansdam, Goudriaan, Ottoland, Brandwijk en Molenaarsgraaf.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, grootte, ligging, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Hoek van Holland. Op dit aanslagbiljet lees je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0853% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoek van Holland. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €189.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.rotterdam.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoek van Holland?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoek van Holland zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie