WOZ bezwaar Kallenkote

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Kallenkote? Op deze website praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Steenwijkerland begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Kallenkote 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande lijst vind je een indicatie van de verschillende woonlasten in Kallenkote (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kun je ook verder lezen over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8345
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,0981%
Gemiddeld betaalde OZB€221
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€221
Totale woonlasten€666
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kallenkote.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Steenwijkerland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €281.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €281.000 x 0,0981% = €276.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Kallenkote? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Kallenkote aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Kallenkote. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0005,1%
2019€215.0007,5%
2018€200.0004,2%
2017€192.0002,1%
2016€188.000-0,5%
2015€189.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Steenwijkerland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-kallenkote-8345

Woningtaxatie in Kallenkote

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Kallenkote kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kallenkote is ongeveer €250. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In het overzicht hieronder check je taxateurs en makelaars in Kallenkote die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Onna, Zuidveen, Basse, Steenwijkerwold en Marijenkampen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: bouwjaar, grootte, type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Kallenkote. Op dit aanslagbiljet tref je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0981% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kallenkote. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €221.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.steenwijkerland.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, type object, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kallenkote?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Kallenkote zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie