WOZ bezwaar Sint-Maartensdijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Sint-Maartensdijk? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Tholen raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Sint-Maartensdijk 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel vind je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Sint-Maartensdijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
Netnummer0166 (+31166)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1228%
Gemiddeld betaalde OZB€247
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€715
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sint-Maartensdijk.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Tholen. De WOZ-waarde ligt op €255.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €255.000 x 0,1228% = €313.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Sint-Maartensdijk? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Sint-Maartensdijk uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Sint-Maartensdijk. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.0004,1%
2019€194.0003,2%
2018€188.0001,1%
2017€186.0001,1%
2016€184.0000,0%
2015€184.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Tholen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-sint-maartensdijk-4695

Woningtaxatie in Sint-Maartensdijk

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Sint-Maartensdijk kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Sint-Maartensdijk ligt zo rond de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Sint-Maartensdijk die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Scherpenisse, Poortvliet, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland en Dinteloord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: onderhoudsniveau, grootte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Sint-Maartensdijk. In deze documenten check je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1228% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint-Maartensdijk. Een gemiddelde woning betaalt €247.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt bepaald aan de hand van beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt aspecten zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.tholen.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint-Maartensdijk?
Bezwaar maken kan binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint-Maartensdijk heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie