WOZ bezwaar Scheulder

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Scheulder? Op deze website bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Eijsden-Margraten komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Scheulder 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel vind je een overview van de actuele woonlasten in Scheulder waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-krediet.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1401%
Gemiddeld betaalde OZB€389
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€931
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Scheulder.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Eijsden-Margraten. De WOZ-waarde bedraagt op €283.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €283.000 x 0,1401% = €396.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Scheulder? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Scheulder ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Scheulder. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0006,9%
2019€260.0005,7%
2018€246.0006,0%
2017€232.000-0,9%
2016€234.0001,7%
2015€230.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Eijsden-Margraten.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-scheulder-6307

Woningtaxatie in Scheulder

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Scheulder kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Scheulder ligt zo rond de €280. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Scheulder die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Schin op Geul, Valkenburg, Lemiers, Vijlen en Elkenrade.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, ligging, bijgebouwen, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Scheulder. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1401% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Scheulder. Een gemiddelde woning betaalt €389.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt feiten als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.eijsden-margraten.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Scheulder?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of deze woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Scheulder maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie