WOZ bezwaar Annerveenschekanaal

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Annerveenschekanaal? Op dit portaal vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Aa en Hunze raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Annerveenschekanaal 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel verschaffen we een overview van de actuele woonlasten in Annerveenschekanaal (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,1191%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€216
Totale woonlasten€695
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Annerveenschekanaal.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Aa en Hunze. De WOZ-waarde ligt op €262.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €262.000 x 0,1191% = €312.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Annerveenschekanaal? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Annerveenschekanaal werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Annerveenschekanaal. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit stuk dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,1%
2019€247.0007,4%
2018€230.0003,1%
2017€223.0002,3%
2016€218.0000,0%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Aa en Hunze.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-annerveenschekanaal-9654

Woningtaxatie in Annerveenschekanaal

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Annerveenschekanaal kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Annerveenschekanaal is ongeveer €245. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Annerveenschekanaal die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Meeden, Muntendam, Wildervank, Zuidbroek en Noordbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken als: ligging, oppervlakte, bouwjaar, grootte, bijgebouwen, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Annerveenschekanaal. Op dit aanslagbiljet lees je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1191% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Annerveenschekanaal. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €311.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld door middel van openbare data. De gemeente verwerkt onderdelen zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.aaenhunze.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Annerveenschekanaal?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de aangehaalde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Annerveenschekanaal heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie