WOZ bezwaar Tinte

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Tinte? Op deze website vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Westvoorne beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Tinte 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het schema hieronder verschaffen we een samenvatting van de recente woonlasten in Tinte (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€366.000
OZB-tarief woningen0,0975%
Gemiddeld betaalde OZB€357
Rioolheffing€353
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€978
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Tinte.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Westvoorne. De WOZ-waarde ligt op €271.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €271.000 x 0,0975% = €264.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Tinte? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Tinte nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Tinte. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Check huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€366.0009,6%
2019€334.0007,7%
2018€310.0003,7%
2017€299.0002,4%
2016€292.0000,7%
2015€290.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Westvoorne.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-tinte-3234

Woningtaxatie in Tinte

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Tinte zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Tinte komt gemiddeld uit rond de €185. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Tinte die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Oostvoorne, Vierpolders, Oudenhoorn, Heenvliet en Abbenbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: ligging, type woning, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Tinte. In die rapportage bekijk je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0975% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Tinte. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €357.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.westvoorne.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Tinte?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Tinte kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie