WOZ bezwaar Brouwershaven

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Brouwershaven? Op deze pagina bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Brouwershaven 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht geven we een samenvatting van de huidige woonlasten in Brouwershaven waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Brouwershaven.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Schouwen-Duiveland. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €278.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €278.000 x 0,1351% = €376.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Brouwershaven? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Brouwershaven precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Brouwershaven. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-brouwershaven-4318

Woningtaxatie in Brouwershaven

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Brouwershaven kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Brouwershaven bedraagt circa €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande lijst check je taxateurs en makelaars in Brouwershaven die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor en Bruinisse.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s zoals: grootte, type woning, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Brouwershaven. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Brouwershaven. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €351.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op zaken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Brouwershaven?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Brouwershaven kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie