WOZ bezwaar Den Dolder

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Den Dolder? Op dit portaal lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Zeist beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Den Dolder 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder verstrekken we duidelijke info over de huidige woonlasten in Den Dolder van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
Netnummer030 (+3130)
Gemiddelde WOZ-waarde€360.000
OZB-tarief woningen0,0697%
Gemiddeld betaalde OZB€250
Rioolheffing€169
Afvalstoffenheffing€353
Totale woonlasten€772
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Den Dolder.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Zeist. De WOZ-waarde bedraagt op €274.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €274.000 x 0,0697% = €191.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Den Dolder? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Den Dolder ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Den Dolder. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€360.0007,8%
2019€334.0004,7%
2018€319.0007,0%
2017€298.0004,6%
2016€285.0000,4%
2015€284.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Zeist.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-den-dolder-3734

Woningtaxatie in Den Dolder

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Den Dolder kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Den Dolder is ongeveer €260. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Den Dolder die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Bilthoven, Austerlitz, Woerdense Verlaat, Wilnis en Waverveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken zoals: ligging, onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Den Dolder. In die rapportage staan de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0697% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Den Dolder. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €250.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken onderdelen als: waar staat de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.zeist.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Den Dolder?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Den Dolder kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie