WOZ bezwaar Nijeholtpade

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Nijeholtpade? Hier lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Weststellingwerf begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Nijeholtpade 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande lijst check je een overview van de verschillende woonlasten in Nijeholtpade (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens lees je ook meer informatie over WOZ belastingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1305%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€167
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€701
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nijeholtpade.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Weststellingwerf. De WOZ-waarde ligt op €295.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €295.000 x 0,1305% = €385.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nijeholtpade? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Nijeholtpade nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Nijeholtpade. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0006,6%
2019€198.0004,2%
2018€190.0005,6%
2017€180.0003,4%
2016€174.0002,4%
2015€170.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Weststellingwerf.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nijeholtpade-8475

Woningtaxatie in Nijeholtpade

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Nijeholtpade kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nijeholtpade bedraagt circa €210. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Nijeholtpade die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken en Vegelinsoord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: ligging, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nijeholtpade. In dit document staan de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1305% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nijeholtpade. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €274.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt bepaald d.m.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt thema’s als: plek van de woning, de oppervlakte, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.weststellingwerf.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nijeholtpade?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nijeholtpade kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie