WOZ bezwaar Hoogerheide

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Hoogerheide? Op deze website lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Woensdrecht maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Hoogerheide 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht tref je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Hoogerheide (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€196
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€702
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hoogerheide.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Woensdrecht. De WOZ-waarde ligt op €243.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €243.000 x 0,1083% = €263.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Hoogerheide? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hoogerheide ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Hoogerheide. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,2%
2019€243.0004,3%
2018€233.0003,1%
2017€226.0003,2%
2016€219.0000,5%
2015€218.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Woensdrecht.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-hoogerheide-4631

Woningtaxatie in Hoogerheide

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Hoogerheide komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Hoogerheide komt gemiddeld uit rond de €210. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Hoogerheide die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde en Hengstdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, ligging, oppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Hoogerheide. In dit document bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoogerheide. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €279.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van objectieve criteria. De gemeente verwerkt feiten zoals: ligging van het perceel, de oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.woensdrecht.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoogerheide?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoogerheide heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie