WOZ bezwaar Maastricht Airport

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Maastricht Airport? Op deze pagina vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Beek komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Maastricht Airport 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder verschaffen we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Maastricht Airport (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6199
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€224.000
OZB-tarief woningen0,154%
Gemiddeld betaalde OZB€344
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€822
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maastricht Airport.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Beek. De WOZ-waarde bedraagt op €253.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €253.000 x 0,154% = €390.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Maastricht Airport? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Maastricht Airport precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Maastricht Airport. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€224.0009,3%
2019€205.0006,8%
2018€192.0002,7%
2017€187.0001,1%
2016€185.0002,8%
2015€180.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Beek.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-maastricht-airport-6199

Woningtaxatie in Maastricht Airport

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Maastricht Airport kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Maastricht Airport ligt zo rond de €260. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Maastricht Airport die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen, Puth en Windraak.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Maastricht Airport. In dit document staan de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maastricht Airport. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €344.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van openbare data. De gemeente verwerkt onderdelen als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.gemeentebeek.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Maastricht Airport?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Maastricht Airport kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie