WOZ bezwaar Nieuwebrug

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nieuwebrug? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Heerenveen begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nieuwebrug 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder tref je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Nieuwebrug (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kun je ook verder lezen over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1328%
Gemiddeld betaalde OZB€302
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€831
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuwebrug.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Heerenveen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €292.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 292.000 x 0,1328% = €388.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Nieuwebrug? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Nieuwebrug precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Nieuwebrug. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check verkoopprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.0005,0%
2018€200.0006,4%
2017€188.0002,7%
2016€183.0003,4%
2015€177.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Heerenveen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nieuwebrug-8469

Woningtaxatie in Nieuwebrug

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Nieuwebrug kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nieuwebrug ligt rond de €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Nieuwebrug die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske en Sintjohannesga.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken zoals: bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Nieuwebrug. In deze documenten tref je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1328% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwebrug. Een gemiddelde woning betaalt €302.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
Deze waarde wordt berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze feiten zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.heerenveen.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens prijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwebrug?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en bekijk of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwebrug heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie