WOZ bezwaar Twello

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Twello? Hier vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Voorst maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Twello 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de recente woonlasten in Twello (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Netnummer0571 (+31571)
Gemiddelde WOZ-waarde€323.000
OZB-tarief woningen0,113%
Gemiddeld betaalde OZB€365
Rioolheffing€210
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€768
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Twello.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Voorst. De WOZ-waarde is vastgesteld op €294.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €294.000 x 0,113% = €332.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Twello? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Twello ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Twello. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Weeg af of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€323.0007,7%
2019€300.0008,7%
2018€276.0005,3%
2017€262.0003,1%
2016€254.0003,7%
2015€245.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Voorst.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-twello-7391

Woningtaxatie in Twello

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Twello kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Twello ligt zo rond de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Twello die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Wilp, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Twello. In die rapportage bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,113% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Twello. Een gemiddelde woning betaalt €365.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. beschikbare gegevens. Ze onderzoeken kenmerken zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.voorst.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Twello?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Twello kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie