WOZ bezwaar Nijbroek

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Nijbroek? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Voorst maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nijbroek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder vind je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Nijbroek waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7397
Netnummer0571 (+31571)
Gemiddelde WOZ-waarde€323.000
OZB-tarief woningen0,113%
Gemiddeld betaalde OZB€365
Rioolheffing€210
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€768
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nijbroek.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Voorst. De WOZ-waarde bedraagt op €230.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 230.000 x 0,113% = €260.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nijbroek? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Nijbroek precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nijbroek. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Evalueer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€323.0007,7%
2019€300.0008,7%
2018€276.0005,3%
2017€262.0003,1%
2016€254.0003,7%
2015€245.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Voorst.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nijbroek-7397

Woningtaxatie in Nijbroek

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Nijbroek kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nijbroek ligt rond de €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Nijbroek die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Terwolde, Teuge, Twello, Wilp en Voorst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: oppervlakte, bijgebouwen, ligging, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nijbroek. In deze gemeentelijke beschikking lees je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,113% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nijbroek. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €365.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. kadastrale data. Er wordt ingezoomd op aspecten als: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.voorst.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nijbroek?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nijbroek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie