WOZ bezwaar Breukelen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Breukelen? Op deze website vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Stichtse Vecht calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Breukelen 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder geven we een overview van de verschillende woonlasten in Breukelen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1035%
Gemiddeld betaalde OZB€361
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€266
Totale woonlasten€876
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Breukelen.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Stichtse Vecht. De WOZ-waarde ligt op €259.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €259.000 x 0,1035% = €268.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Breukelen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Breukelen nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Breukelen. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Check woningwaarde

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0007,0%
2019€327.0009,4%
2018€299.00010,7%
2017€270.0001,1%
2016€267.0002,3%
2015€261.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Stichtse Vecht.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-breukelen-3621

Woningtaxatie in Breukelen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Breukelen kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Breukelen bedraagt circa €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Breukelen die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Westbroek, Tienhoven, Oud Zuilen, Maarssen en Harmelen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten als: bijgebouwen, bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Breukelen. In deze gemeentelijke beschikking lees je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1035% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Breukelen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €361.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van kadastrale data. Ze onderzoeken onderdelen zoals: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.stichtsevecht.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Breukelen?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Breukelen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie