WOZ bezwaar Ritthem

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ritthem? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Vlissingen maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Ritthem 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel bekijk je een overzicht met de huidige woonlasten in Ritthem van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4389
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€168.000
OZB-tarief woningen0,1548%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€308
Totale woonlasten€872
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ritthem.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Vlissingen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €233.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €233.000 x 0,1548% = €361.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Ritthem? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Ritthem uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Ritthem. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€168.0005,7%
2019€159.0003,2%
2018€154.0001,3%
2017€152.0002,0%
2016€149.0000,0%
2015€149.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Vlissingen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-ritthem-4389

Woningtaxatie in Ritthem

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Ritthem kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Ritthem is ongeveer €190. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Ritthem die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke en Meliskerke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: oppervlakte, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Ritthem. In deze documenten lees je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1548% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ritthem. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €259.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand aan de hand van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken aspecten zoals: waar staat de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.vlissingen.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ritthem?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Ritthem kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie